Valná hromada SDH za rok 2019

29.12.2019 18:35

V sobotu 28. 12. 2019 proběhla v zasedací místnosti obecního úřadu Výroční valná hromada SDH Velká Bukovina. Jako každoročně jsme se setkali s nezájmem a nízkou účastí členů. Naštěstí se počet přítomných jen těsně o jednoho člena přehoupl do nadpoloviční většiny. Dle programu VH byla po zahájení a přivítání přítomných i hosta, kterým byl za OSH Děčín Jiří Vrátil, uctěna minutou ticha památka zesnulého člena bratra Zdeňka Rosy. Dalším bodem bylo přednesení zprávy o činnosti SDH, zpráva o hospodaření a zpráva velitele. Poté bylo přistoupeno k volbě nového pětičlenného výboru SDH. Většina navržených kandidátů bude po jednohlasém opětovném zvolení ve svých funkcích pokračovat i v dalším pětiletém období. Novinkou ve složení výboru je nahrazení dvou postů "člen výboru" konkrétními funkcemi. Nově se tedy členem výboru stává revizor účtu a úplně poprvé volený vedoucí mládeže. Složení výboru SDH po volbách 2019 tedy vypadá nasledovně:

STAROSTA SDH: Jaroslav Kucharovič
NÁMĚSTEK STAROSTY: Roman Vojta
VELITEL SDH, 2.NÁMĚSTEK: Petr Fiala
REVIZOR ÚČTU: Vlastimil Málek
VEDOUCÍ MLÁDEŽE: Václav Cingel
Dále byli na VVH podle klíče určeném VV OSH zvolení dva delegáti na Sněm delegátů SDH okresu Děčín. Dle návrhu byli jednohlasně zvoleni J. Kucharovič a R. Vojta.
Dalším bodem programu byl návrh kandidátů na funkce ve vyšších orgánech SH ČMS. Členové přítomní na VVH SDH Velká Bukovina navrhují na funkci starosty OSH Děčín bratra Jiřího Vrátila z SDH Boletice a na funkci jednoho z náměstků starosty bratra Romana Vojtu z SDH Velká Bukovina.
Po přijetí plánu práce na rok 2020 byli za dosavadní činnost oceněni tito členové.
ČU SDH - M. Kucharovičová, V. Syslová, P. Novák
ČU OSH - M. Kucharovič, V. Cingel, J. Votík
ČU KSH - R. Vojta
Medaile za věrnost 10 let - V. Syslová
Dále předal host J. Vrátil odznaky a osvědčení novým držitelům odbornosti Vedoucí mládeže III - V. Cingel, M. Kucharovič, K. Zábranová, J. Kucharovič, R. Vojta.

RV

romeovb.rajce.idnes.cz/VH_SDH_29.12.2019/