Pouť 2015

29.09.2015 21:45

Na letošní Svatováclavské pouti se rozhodli prezentovat i hasiči z naší dobrovolné jednotky. Přípravu pevně uchopil do ruky velitel Petr Fiala a po celou dobu mu zdárně asistoval Jirka Wocas Votík. Ostatní členové jednotky se také zapojili i když ne všichni a každý svým vlastním způsobem. Petr s Jirkou dokonce při přípravě dali k dispozici své manželky (ve Wocasově případě přítelkyni). Osobě jsem se akce příliš neúčastnil, nechci proto zacházet do detailů, jak kdo co nebo kolik, abych něco neopomenul. Dobrý guláš navařila již v pátek Šárka Fialová. Samozřejmě ne sama, ale s pomocí takovou, jak je zachycena na fotografiích, kterými přípravu i samotnou pouť zdokumentoval Wocas.

Smyslem účasti na pouti byla prezentace místních hasičů na veřejnosti, užít si akci a drobný přivýdělek nakonec také není k zahození. Dovolím si citovat slova Jirky Wocase, která účast myslím vystihují jednoznačně. "Jelikož letošní pouť byla pro nás první a hlavní účel bylo si to užít a ukázat se, mohu s klidem říct, že se to povedlo. Procházel jsem mezi lidmi a poslouchal jenom samou chválu, jak to bylo příjemné zpestření."  Takže - hlavně, že jsou spokojeni sami aktéři.

Jak jsem již zmínil, nebyl jsem přítomen vždy a všude, takže očekávám informace typu "nenapsal jsi tam ještě tohle, dej tam tohle a tamto atd." Rád příspěvek rozšířím, či upravím.

Fotky jsou ve fotogalerii, anebo je odkaz přímo zde.

 sdhvelkabukovina.rajce.idnes.cz/Pout_2015_v_podani_hasicu./